Har du 3D-simuleringer i læringsmiksen din?
Spillbasert læring i form av simuleringer kan skape engasjerende læringsopplevelser og forbedre resultatene.
Ingvild Stander for Sekretær.no
Spillbasert læring kan være en effektiv måte å lære på. Hvordan kan 3D-simuleringer gjøre læringsmiksen din enda mer fristende?
Hva er spillbasert læring?
Spillbasert læring er en pedagogisk tilnærming der læring skjer gjennom interaktive spill og simuleringer.
I spillbasert læring gjør vi bruk av elementer fra spilldesign som pedagogisk virkemiddel. Eksempler på disse kan være poengsamling, stoppeklokke, nivåer, quiz og lignende. Dette gjør læringsopplevelsen motiverende og engasjerende.
En spennende form for spillbasert læring er pedagogiske simuleringer i 3D. Her kan du øve på konsepter og ferdigheter i en virtuell verden. Dette har vist seg å gi en mer realistisk og engasjerende opplevelse enn tradisjonelle undervisningsmetoder.
Hvorfor bør du vurdere simuleringer?
Det er ikke overraskende at stadig flere vurderer simuleringsspill. Tenk over 6 av fordelene med denne formen for spillbasert læring:
1. Lettere å forstå og enklere å huske
3D-simulering gir deg muligheten til å se og reagere på forskjellige situasjoner i en virtuell verden. Det gjør det enklere å forstå konsepter og situasjoner som kan være vanskelig å forklare med ord alene. Og siden du kan repetere oppgavene så mye du vil, lærer du mer.
2. Praktisk opplæring
Med simulering kan du utføre oppgaver i en virtuell setting som ligner på arbeidsplassen din. Du kan for eksempel øve på salgssamtaler, hjelpe kunder, eller prøve deg på utfordrende ledersamtaler. Dette kan dermed erstatte noe av den praktiske opplæringen i 70-20-10-modellen. Valgene du tar, vil ha direkte innvirkning på hva som skjer videre i spillet. Du kan på denne måten finpusse ferdighetene dine.
3. Økt engasjement
Spillbasert læring fører ofte til økt motivasjon. Mange finner læringsinnholdet mer interessant når det presenteres på en interaktiv måte. Konkurranser og utfordringer pirrer nysgjerrigheten, og vi opplever læringen som moro!
4. Trygge omgivelser fører til økt mestringstro
Med pedagogiske simuleringer kan vi øve på situasjoner og ferdigheter under trygge omgivelser, før de tas i bruk i den virkelige verden. Dette kan bygge selvtillit og redusere risikoen for feil.
Gjennom spill kan vi oppleve at mestringstroen vokser. Når vi selv ser fremgangen vår, blir vi motivert til å jobbe mot nye nivåer og oppgaver. Mestringstro er viktig for å kunne utføre oppgaver på en god måte.
5. Sparing av tid og kostnader
Det er på sikt billigere å tilby digital læring enn å sende ansatte på fysiske kurs. Pedagogiske simuleringer tilbyr en realistisk læringssituasjon der de ansatte måtte befinne seg. Dermed sparer du inn reisetid, kostnader for hotell og måltider, tapt arbeidstid og så videre.
Hva er We Are?
We Are er et banebrytende animasjonsverktøy som gjør det enkelt å skape engasjerende læringsinnhold i 3D, som interaktive historier, simuleringer og animasjoner. Med We Are integrert i Learning Center LMS kan du enkelt produsere engasjerende og visuelt imponerende læringsopplevelser raskt og kostnadseffektivt. Ved hjelp av AI-teknologi kan brukere skrive manus, animere karakterer, og tilpasse innhold til bedriftens merkevareprofil, noe som gir en mer minneverdig læringsopplevelse for ansatte.
Hos Storyboard har vi satt oss godt inn i dette verktøyet, slik at vi kan hjelpe deg å løfte læringsmiksen din til nye høyder!
Vi anbefaler godt & blandet læring på Teams!
Blandet læring (blended learning) kombinerer ulike læringsmetoder og teknologier for å skape en variert og effektiv læringsopplevelse. Mange beskriver det som en kombinasjon av tradisjonelle undervisningsmetoder og e-læring. Men det trenger ikke stoppe der! Du kan lage en læringsmiks som nærmest blir uimotståelig! Her er noen eksempler på hva som kan inngå i læringsmiksen:
- E-læring: Digitale moduler som kan inkludere tekst, bilder, videoer og interaktive elementer.
- Simuleringer: Gir mulighet til å finpusse kunnskap og ferdigheter i en virtuell virkelighet.
- Animasjoner: Gjør læring mer levende med animasjonsvideoer.
- Prosjektbasert læring: Når flere samarbeider på prosjekter for å oppnå spesifikke læringsmål.
- Snudd klasserom: Teorien gjennomgås på forhånd av hver enkelt. Deretter brukes digitale eller fysiske samlinger til diskusjon rundt emnet.
- Mikrolæring: Korte, fokuserte leksjoner om spesifikke emner eller ferdigheter.
- Quiz: Test nyvunnet kunnskap og forankre læringen.
- Podkaster: Podkastepisoder kan tilby mer informasjon og reflekteringer rundt temaer.
Alle læringsmetodene vi har snakket om, har egne unike fordeler. Når du vurderer hvilke som vil passe deres behov, bør du ta med om de vil skape en personlig og engasjerende læringsopplevelse. Gir du dine ansatte muligheten til å velge læringsmetodene som passer dem best? Åpner du døren for god kommunikasjon og samarbeid? Er læringsinnholdet smakfullt og lett tilgjengelig?
Vi har hatt stor suksess med integrering av LMS i Teams. Læringsportalen vår er spesielt utviklet for å være fleksibel, brukervennlig og inkluderende. Ved å ha alt samlet i Teams, blir det enkelt å sette opp gruppesamarbeid og samlinger. Du øker også sannsynligheten for at de ansatte blir sulten på å utforske alle tilgjengelige læringsmoduler.
God læring gir nemlig mersmak!