Gå til hovedinnhold

Fordelene med å integrere LMS med Microsoft Teams 


I dag er det mange som starter arbeidsdagen i Microsoft Teams. Med over 280 millioner daglige brukere verden over, har denne applikasjonen blitt et viktig verktøy for effektiv kommunikasjon og samarbeid. Men har du noen gang vurdert Teams som en plattform for digital læring? 

Ingvild Stander for Sekretær.no

Publisert: August 23, 2023

Visste du at du kan integrere LMS-et Learning center i Microsoft Teams? Hvorfor kan det være lurt å vurdere det? Følg med, så gir vi deg svaret!

Omfavn et digitalt læringslandskap 

Koronapandemien forandret måten vi jobber på. Men hjemmekontor og hybride arbeidsplasser ble Teams et uunnværlig verktøy for mer enn 1 millioner bedrifter verden over. Her fant vi en plattform som hjalp oss til å kommunisere og samhandle med kollegaer på en enkel måte. 

Det moderne læringslandskapet krever fleksibilitet og enkel tilgang. Det er her integrasjonen av LMS-et Learning Center i Microsoft Teams kommer inn. Hva om du kunne tilby læringsinnhold direkte i appen som mange allerede har åpent hele dagen? 

Integrasjon av LMS -et Learning Center i Microsoft Teams 

Det er mange gode grunner til å vurdere å integrere læringsportalen din med Teams. Tenk over følgende du kan oppnå: 

1. Du kan gjøre læring til en naturlig del av arbeidsdagen

Når du kan få tilgang til læringsløpene rett fra bedriftens egen Teams-kanal, blir det enklere å gjøre læring til en naturlig del av arbeidsdagen. Dette reduserer barrierene mellom arbeid og læring. Tenk over hvordan dette blir lettere for deg:

Læring mer tilgjengelig

Med LMS i Teams er læringsressursene alltid bare et klikk unna, noe som gjør det enkelt for ansatte å finne og bruke læringsmateriell når det er behov for det. De kan for eksempel se en kort video mens de venter på et møte, eller oppdatere seg på ny produktinformasjon rett før en kundepresentasjon. 

Enklere å få påminnelser

Integreringen av LMS i Teams gjør også at læring blir mer synlig i arbeidsflyten. Når ansatte logger seg inn på Teams, vil LMS-et ligge der og blunke til dem i sidemenyen, og friste med smakfulle, interessante læringsbiter. 

Når læringsressurser ligger rett ved siden av vanlige arbeidsverktøy, gir det konstant påminnelse om læringsmulighetene bedriften tilbyr. 

Læring i kontekst

Med LMS i Teams kan læring skje i samme miljø der arbeidet utføres. Dette øker relevansen og effektiviteten av læringen. For eksempel kan en ansatt som jobber med en kompleks oppgave, umiddelbart hente fram en kursmodul som gir innsikt i temaet, anvende kunnskapen direkte i arbeidet, og deretter gå tilbake til kurset for videre læring om nødvendig. 

LMS i Teams kan støtte samarbeid og sosial læring

Visste du at mer enn 300 samtaler gjennomføres på Microsoft Teams hvert minutt? Teams er et kraftig verktøy for samarbeid og kommunikasjon. Med LMS integrert i Teams, kan ansatte lett dele læringsressurser, diskutere kursinnhold, og hjelpe hverandre med læringsutfordringer. Dette bidrar til å fremme en kultur av kollektiv læring, hvor ansatte lærer av hverandre og støtter hverandres utvikling. 

Integrering av LMS-et Learning Center i Teams gjør altså læring til en naturlig og tilgjengelig del av hverdagen, og dette bidrar til å skape en kultur av kontinuerlig læring og utvikling i organisasjonen. 

2. Du kan fremme fleksibilitet 

Når vi snakker om moderne arbeidsliv, er fleksibilitet ofte et viktig element som trekkes frem. Ved å integrere LMS i Teams kan du fremme fleksibiliteten i læringsopplevelsene.  

Så hvis du ønsker en fleksibel læringsopplevelse, bør du si ja takk til LMS-et Learning Center i Teams! 

3. Du kan fremme engasjement og interaksjon 

Inkludering av et LMS i din daglige kommunikasjonsplattform åpner en verden av muligheter for samarbeid og engasjement. Hvis vi tenker på læringsinnhold som mer enn bare enveis kommunikasjon, men heller som en plattform for dialog, refleksjon og diskusjon, kan vi skape en mye mer engasjerende læringsopplevelse. 

Her kommer 70:20:10-modellen inn i bildet. Modellen foreslår at optimal læring skjer gjennom en blanding av erfaringer og interaksjoner: 70% av læringen fra direkte arbeidserfaring, 20% fra sosiale læringsmuligheter og 10% fra formell utdanning. 

Med integrasjonen av LMS i Teams, kan vi dra nytte av denne modellen på følgende måter: 


Når læring integreres i arbeidsdagen, har ansatte mulighet til å anvende det de lærer i praksis. Ved å jobbe med virkelige utfordringer og prosjekter, kan de teste og forbedre sine ferdigheter. 


LMS i Teams fremmer sosial læring ved å gi rom for diskusjon, deling av kunnskap og kollektiv problemløsning. Teams-medlemmer kan dele innsikter, gi tilbakemelding på hverandres arbeid, og sammen reflektere over læringsinnholdet. 


Formell læring også viktig. LMS som integreres i Teams kan inneholde læringsmoduler som gjerne inkludere ulike ressurser for digital læring. Disse er lett tilgjengelige for alle på teamet og fremmer engasjement for egen læring. 

Når ansatte er engasjerte i egen læring, skaper det ikke bare mer kunnskapsrike medarbeidere, men også et mer sammenknyttet og produktivt team. Med Teams og LMS integrasjon, har du alle verktøyene du trenger for å gjøre dette mulig! 

Trenger du hjelp? 

Det kan kanskje virke overveldende å integrere LMS i Microsoft Teams, men det er ikke så komplisert som det kan høres ut som! Læringsportalen vår, Learning Center, er fleksibel og brukervennlig. Vi er her for å hjelpe deg med å tilpasse løsningen til dine spesifikke behov og sørge for at du får mest mulig ut av denne kraftige integrasjonen. Trenger du hjelp med selve læringsinnholdet, kan vi hjelpe deg med det også. 

Vi ser frem til å høre fra deg og svare på alle de spørsmålene du måtte ha! 

Ferdigheter for fremtiden: Livslang læring for å dekke kompetansegapet 

Livslang læring vil hjelpe oss til å holde oss relevante på arbeidsmarkedet. I dag er det mange virksomheter som ikke har råd til å bemanne optimalt, og som opplever at kompetansegapet vokser.

Slik motiverer du ansatte til faglig utvikling med e-læringskurs

E-læring vs. tradisjonell læring: Hva er forskjellene? 

Kan den ene formen erstatte den andre? Vi tar en titt på forskjellene mellom e-læring og tradisjonell læring, og det kan hende at du blir overrasket over resultatet. 

Mowi Wins Fife Business Award for Their Innovative Learning Platform

Lykkes du med læringsstrategiene dine? – Slik måler du avkastning på læring!  

Styrk læringsprosessen med gode spørsmål!

Å lære er en kontinuerlig prosess som aldri stopper opp. En effektiv læringsprosess krever imidlertid mer enn bare formidling, det krever gode spørsmål. 

Øk læringseffekten: Varier læringsstiler i læringsløpet!

Se for deg at du sitter på et kurs, men sliter med å forstå informasjonen som kommer frem. Du konkluderer kanskje med at det enten er noe i veien med deg selv, eller med kursholder. Men dette er...

ChatGPT og digital læring … Hva kan vi forvente?

«ChatGPT har allerede vist seg å være en svært verdifull ressurs for digital læring. Med sin avanserte AI-teknologi og evne til å forstå naturlig språk, kan ChatGPT gi brukerne nøyaktige og...

Har du 3D-simuleringer i læringsmiksen din?

Spillbasert læring kan være en effektiv måte å lære på. Hvordan kan noen biter med 3D-simuleringer gjøre læringsmiksen din enda mer fristende? 
Top