Gå til hovedinnhold

Du har vel integrert LMS i Microsoft Teams?


Hva har 250 millioner mennesker fra hele verden til felles? At de åpner Microsoft Teams-appen daglig enten i privat, skole- eller jobbsammenheng! Er du en av dem? Vet du hvordan du kan utnytte dens fulle potensial også som digital læringsplattform?

Ingvild Stander for Sekretær.no

Publisert: May 2, 2022

Hvis arbeidsplassen din benytter Microsoft Teams, har du sannsynligvis oppdaget mange måter å bruke appen på. Men har du vurdert å bruke Microsoft Teams som en digital læringsplattform for bedriften din? Hvor enkelt er det å integrere LMS i Microsoft Teams?

Siden lanseringen har Microsoft Teams blitt den raskest voksende appen i Microsofts historie, og i dag er det mer enn 500 000 organisasjoner på verdensbasis som bruker den aktivt for samarbeid og teamarbeid. Dette er ikke overraskende, under koronapandemien ble det ekstra viktig med verktøy som forbedret samarbeid og kommunikasjon uavhengig av geografisk plassering. I dag er disse verktøyene blitt en naturlig del av arbeidshverdagen, og vi kan nesten ikke huske hvordan vi klarte oss uten. Vi åpner PC eller mobiltelefon, og Teams-appen ligger åpen og klar til chat, fildeling, samskriving og planlegging av arbeidshverdagen. På sekunder er vi klare til avdelingsmøtet eller kundepresentasjoner. Alt på ett sted? Ja, takk!

Læringslandskapet endres

Vi har i tidligere innlegg snakket om digital læring for hybridkontoret, og hvor viktig det er å tilpasse læring til en ny arbeidshverdag uansett hvor de ansatte måtte befinne seg. I 2022 vil vi ha det så enkelt og lett tilgjengelig som mulig. Læringen bør være fleksibel og tilpasset vår situasjon. Vi ønsker mulighet til samspill og kommunikasjon rundt læringsprosessen. I tillegg trenger vi enda mer motivasjon enn tidligere for å løfte kompetansen innad i bedriften. Så hva om du kunne gjort læringsinnholdet tilgjengelig der hvor dine medarbeidere befinner seg hver eneste dag?  Tenk e-læring innen umiddelbar rekkevidde, og kollegaer og ledere klare til å spille inn verdifull refleksjon og dialog rundt læringsinnholdet … Hva om du kunne integrert LMS rett inn i Teams?

LMS integreres i Microsoft Teams

Våre danske samarbeidspartnere i Cursum har ikke ligget på latsiden den siste tiden. Som du kanskje kjenner til, er det de som har utviklet læringsportalen vi benytter: Learning Center. Men de har ikke stoppet der. For å gjøre læringsprosessen så enkel og tilgjengelig som mulig, har de konsentrert seg om integreringsmulighetene i andre programmer og applikasjoner. De er nå en uavhengig programvareleverandør (ISV) for Microsoft, og det at de har denne tette kontakten har åpnet for LMS-løsninger med enda bedre integrering i Microsoft Teams.

Dette har resultert i en fullt utviklet Microsoft Teams app-integrasjon som allerede er tatt i bruk og har vist seg å være veldig nyttig i læringssammenheng. Vi kan derfor nå tilby egendefinerte Teams-apper, hvor LMS er like tilgjengelig som filene du delte på Teams tidligere i uken. Hvordan ser dette ut, og hva innebærer det for deg som kunde?

Statistikk for bruk av Teams app-integrasjonen

Antall fullførte kurs så langt i Teams app-integrasjonen

Bildet er fra Storyboard sin LearningCenter-app i Teams – denne kan tilpasses til ønsket logo og farger.

Læring blir en del av arbeidshverdagen

En god digital læringsplattform hjelper deg å nå ut til de ansatte med læringsinnholdet, sørge for oppdatert læringsinnhold og holde kontroll på hvem som lærer hva. Når vi hjelper deg å bygge et slikt nyttig LMS for bedriften din, kan vi samtidig opprette en egendefinert Teams-app inne i LMS. Dermed får alle medlemmer tilgang til LMS rett fra Teams-kanalen.

Med Teams-appen kan du tilby dine ansatte læring innen umiddelbar rekkevidde. Så snart de åpner appen, ligger læringsmodulene klare rett under fingertuppene og krever bare et par tastetrykk. Det er ikke nødvendig med ekstra innlogging og verifisering – hvis de er logget inn på bedriftens Teams-kanal, har de alt de trenger når de trenger det!

Alle former for læringsaktiviteter, påmeldinger, kursbevis, nyheter og påminnelser ligger lett tilgjengelig. Ønsker du ekstra motiveringsfaktorer, kan man lage konkurranser med poeng for gjennomføring av kurs og aktiviteter i portalen. Spillbasert læring og leaderboards skaper alltid entusiasme.

Med alt på ett sted blir det også enklere å spørre om råd og veiledning underveis. Felles engasjement er nøkkelen til suksess, og hvis læringsløpet ligger der hvor arbeidsgruppen befinner seg – på Teams – er det mye enklere å sette og nå felles mål.

Hva venter du på?

Hvis du føler det er en læringsjungel der ute som det er vanskelig å navigere i, er du ikke alene. Det kan høres komplisert ut å opprette et LMS og integrere det i Microsoft Teams. Husk likevel at du ikke trenger å gjøre dette alene! Skriv ned hvilke spørsmål og bekymringer du måtte ha, og ta kontakt med oss for en uforpliktende prat. Vi gleder oss til å høre fra deg!

Velkommen til en moderne arbeidsplass!

En moderne arbeidsplass tar hensyn til utviklingen i samfunnet. Dette kan innebære introdusering av digitale løsninger som reduserer enkelte manuelle oppgaver.  

Mikrolæring – for det moderne mennesket

Er mikrolæring en helt fantastisk oppfinnelse? Trenger vi det egentlig, eller er det bare enda en ny trend som vil forsvinne om noen år? 

Webinar: “Cybersikkerhet – hva er trusselbildet, og hva kan medarbeiderne lære?”

WCAG – gjelder det meg?

I denne artikkelen tar vi opp WCAG, hva det er og hvem det gjelder, samt hvorfor universell utforming er nyttig for oss alle. 

Universell utforming av læringsinnhold – et samfunnsansvar

15–20 % av den norske befolkningen oppgir at de har en funksjonsnedsettelse. I 2018 oppgav hver fjerde norske student det samme. Hvordan kan universell utforming av læringsinnholdet inkludere...

Trender for digital læring for hybridkontoret i 2022

Compliance – 5 tips for det digitale læringsløpet!

For å være «compliant med compliance» er det mange som har lent seg på e-læring og digitale læringsløp. Hva om det ikke gikk så greit som forventet? Vi har forberedt noen gode tips i å...

Kompetansebygging ved hjelp av 70-20-10

Bruk av 70-20-10-modellen krever mer enn bare å vise de ansatte hvordan de skal utføre en oppgave. For å bygge kompetanse må vi skape et helhetlig læringsmiljø for dem hvor de kan lære...

Webinar: How to digitalize learning in a production environment whilst maintaining compliance standards

These questions were the basis for a free webinar on how to digitalize learning in a production environment held on Thursday 10th March 2022.

Top