Gå til hovedinnhold

Du har vel integrert LMS i Microsoft Teams?


Hva har 250 millioner mennesker fra hele verden til felles? At de åpner Microsoft Teams-appen daglig enten i privat, skole- eller jobbsammenheng! Er du en av dem? Vet du hvordan du kan utnytte dens fulle potensial også som digital læringsplattform?

Ingvild Stander for Sekretær.no

Publisert: May 2, 2022

Hvis arbeidsplassen din benytter Microsoft Teams, har du sannsynligvis oppdaget mange måter å bruke appen på. Men har du vurdert å bruke Microsoft Teams som en digital læringsplattform for bedriften din? Hvor enkelt er det å integrere LMS i Microsoft Teams?

Siden lanseringen har Microsoft Teams blitt den raskest voksende appen i Microsofts historie, og i dag er det mer enn 500 000 organisasjoner på verdensbasis som bruker den aktivt for samarbeid og teamarbeid. Dette er ikke overraskende, under koronapandemien ble det ekstra viktig med verktøy som forbedret samarbeid og kommunikasjon uavhengig av geografisk plassering. I dag er disse verktøyene blitt en naturlig del av arbeidshverdagen, og vi kan nesten ikke huske hvordan vi klarte oss uten. Vi åpner PC eller mobiltelefon, og Teams-appen ligger åpen og klar til chat, fildeling, samskriving og planlegging av arbeidshverdagen. På sekunder er vi klare til avdelingsmøtet eller kundepresentasjoner. Alt på ett sted? Ja, takk!

Læringslandskapet endres

Vi har i tidligere innlegg snakket om digital læring for hybridkontoret, og hvor viktig det er å tilpasse læring til en ny arbeidshverdag uansett hvor de ansatte måtte befinne seg. I 2022 vil vi ha det så enkelt og lett tilgjengelig som mulig. Læringen bør være fleksibel og tilpasset vår situasjon. Vi ønsker mulighet til samspill og kommunikasjon rundt læringsprosessen. I tillegg trenger vi enda mer motivasjon enn tidligere for å løfte kompetansen innad i bedriften. Så hva om du kunne gjort læringsinnholdet tilgjengelig der hvor dine medarbeidere befinner seg hver eneste dag?  Tenk e-læring innen umiddelbar rekkevidde, og kollegaer og ledere klare til å spille inn verdifull refleksjon og dialog rundt læringsinnholdet … Hva om du kunne integrert LMS rett inn i Teams?

LMS integreres i Microsoft Teams

Våre danske samarbeidspartnere i Cursum har ikke ligget på latsiden den siste tiden. Som du kanskje kjenner til, er det de som har utviklet læringsportalen vi benytter: Learning Center. Men de har ikke stoppet der. For å gjøre læringsprosessen så enkel og tilgjengelig som mulig, har de konsentrert seg om integreringsmulighetene i andre programmer og applikasjoner. De er nå en uavhengig programvareleverandør (ISV) for Microsoft, og det at de har denne tette kontakten har åpnet for LMS-løsninger med enda bedre integrering i Microsoft Teams.

Dette har resultert i en fullt utviklet Microsoft Teams app-integrasjon som allerede er tatt i bruk og har vist seg å være veldig nyttig i læringssammenheng. Vi kan derfor nå tilby egendefinerte Teams-apper, hvor LMS er like tilgjengelig som filene du delte på Teams tidligere i uken. Hvordan ser dette ut, og hva innebærer det for deg som kunde?

Statistikk for bruk av Teams app-integrasjonen

Antall fullførte kurs så langt i Teams app-integrasjonen

Bildet er fra Storyboard sin LearningCenter-app i Teams – denne kan tilpasses til ønsket logo og farger.

Læring blir en del av arbeidshverdagen

En god digital læringsplattform hjelper deg å nå ut til de ansatte med læringsinnholdet, sørge for oppdatert læringsinnhold og holde kontroll på hvem som lærer hva. Når vi hjelper deg å bygge et slikt nyttig LMS for bedriften din, kan vi samtidig opprette en egendefinert Teams-app inne i LMS. Dermed får alle medlemmer tilgang til LMS rett fra Teams-kanalen.

Med Teams-appen kan du tilby dine ansatte læring innen umiddelbar rekkevidde. Så snart de åpner appen, ligger læringsmodulene klare rett under fingertuppene og krever bare et par tastetrykk. Det er ikke nødvendig med ekstra innlogging og verifisering – hvis de er logget inn på bedriftens Teams-kanal, har de alt de trenger når de trenger det!

Alle former for læringsaktiviteter, påmeldinger, kursbevis, nyheter og påminnelser ligger lett tilgjengelig. Ønsker du ekstra motiveringsfaktorer, kan man lage konkurranser med poeng for gjennomføring av kurs og aktiviteter i portalen. Spillbasert læring og leaderboards skaper alltid entusiasme.

Med alt på ett sted blir det også enklere å spørre om råd og veiledning underveis. Felles engasjement er nøkkelen til suksess, og hvis læringsløpet ligger der hvor arbeidsgruppen befinner seg – på Teams – er det mye enklere å sette og nå felles mål.

Hva venter du på?

Hvis du føler det er en læringsjungel der ute som det er vanskelig å navigere i, er du ikke alene. Det kan høres komplisert ut å opprette et LMS og integrere det i Microsoft Teams. Husk likevel at du ikke trenger å gjøre dette alene! Skriv ned hvilke spørsmål og bekymringer du måtte ha, og ta kontakt med oss for en uforpliktende prat. Vi gleder oss til å høre fra deg!

Storyboard AS inngår samarbeid med NAV for fremtidsrettet læring 

NAV betjener ca. 2,8 millioner brukere og forvalter en tredjedel av statsbudsjettet, som dekker viktige funksjoner i det norske samfunnet. NAV har 22 000 ansatte som er fordelt over hele landet som...

Mestringstro og teamdynamikk på arbeidsplassen: En nøkkel til suksess

Mestringstro er et sentralt element for å oppnå suksess på arbeidsplassen, spesielt når det gjelder teamdynamikk. Det er ikke bare individuell tro på egen kapasitet som teller, men også hvordan...

Hvorfor bør du velge asynkron læring?  

I en hektisk hverdag kan asynkron læring være nøkkelen til personlig og profesjonell vekst, uten at den daglige driften forstyrres.

70-20-10-modellen i digital læring!

70-20-10-modellen hevder at læring er en dynamisk prosess som skjer best gjennom en kombinasjon av teori, praksis og interaksjon. Hva tror du: Kan digital læring hjelpe oss med å følge prinsippene...

Webinar: ChatGPT – din nye assistent i Learning Center:

På vårt webinar onsdag 22.11.23 fra kl. 08:30 til 09:15 viste Elin Wiggen og Rune Ødegård hvor enkelt du kan lage kurs ved å bruke din nye assistent i Learning Center – ChatGPT. 

Webinar: Fra «halvstekt» til helt perfekt

Syv fordeler med digital læring i onboarding  

Digital onboarding blir stadig mer vanlig. Hvorfor er det så mange som velger e-læring for å integrere nyansatte? 

Nasjonal sikkerhetsmåned: Sosial manipulering

Ulike former for sosial manipulering kan være Phishing, Spearphishing, Vishing, Pretexting, Catfishing, lokking, Quid pro Quo, Waterholing, Tailgating …

Ferdigheter for fremtiden: Livslang læring for å dekke kompetansegapet 

Livslang læring vil hjelpe oss til å holde oss relevante på arbeidsmarkedet. I dag er det mange virksomheter som ikke har råd til å bemanne optimalt, og som opplever at kompetansegapet vokser.

Fordelene med å integrere LMS med Microsoft Teams 

Visste du at du kan integrere LMS-et Learning center i Microsoft Teams? Hvorfor kan det være lurt å vurdere det? Følg med, så gir vi deg svaret!
Top