Gå til hovedinnhold

Hvordan spillbasert læring kan forbedre helsen


Spillbasert læring er i vinden som aldri før. Etter at flere har fått øynene opp for viktigheten av gode program for onboarding og opplæring av ansatte, har interessen for nye metoder også økt. Arbeidsledigheten er igjen på vei nedover i Norge, og det er større konkurranse om å finne, inkludere og beholde dyktige medarbeidere.

Ingvild Stander for Sekretær.no

Publisert: September 7, 2021

Kan spillbasert læring gi deg et konkuransefortrinn i kampen om engasjerte medarbeidere?

Verden er stadig i endring. Den tradisjonelle idéen om at bedriften pøser på med forventninger de ansatte må oppfylle siden de er så heldige å ha en jobb, er gammeldags. I dag er ansattopplevelsen vel så viktig. Bedrifter har et ansvar for å oppfylle forventningene til sine ansatte og skape et positivt arbeidsmiljø.

Det er viktig å unngå dysfunksjonell turnover, hvor verdifulle, dyktige medarbeidere forsvinner ut bakdøren. Kunnskap om hva som skaper og driver engasjerte ansatte, kan hjelpe oss på vei.

Hva verdsetter engasjerte medarbeidere?


Ifølge en undersøkelse på LinkedIn ønsket alle aldersgrupper større utfordringer i arbeidslivet.

73 % av ansatte oppga at de ville fortsette i bedriften dersom de fikk mulighet til å utvikle seg der. De to yngste generasjonene satte størst pris på kontinuerlig opplæring. Men alle i bedriften kan dra nytte av dette. Bedrifter som satte søkelys på god opplæring av ansatte, hadde nemlig 53 % mindre naturlig avgang.

Det er ikke rart at ekspertene anbefaler å skape en kultur for kontinuerlig læring i bedrifter. Hvordan kan spillbasert læring bidra til et bedre arbeidsmiljø og bedre helse?

Spillbasert læring kan bidra til økt mestringstro


Mestringstro kan beskrives som troen på egne evner til å håndtere ulike situasjoner. Vi oppnår en høyere mestringstro når vi gjentatte ganger mestrer oppgaver. Det er normalt at mestringstroen er lav når vi starter opp i en ny stilling. De fleste gjør feil, og jo større konsekvensene blir, jo større føles nederlaget. Lav mestringstro kan få oss til å unngå vanskelige oppgaver. Vi får lave ambisjoner og svakt engasjement.

I spillbasert læring har man muligheten til å prøve og feile uten alvorlige konsekvenser. Man kan øve seg i arbeidssituasjoner man vil møte i stillingen, og lære av egne feil uten at man taper ansikt eller setter andre i vanskelige situasjoner.

For å kunne mestre noe, må man ha de forutsetningene som skal til for å løse oppgaven. Dette innbefatter kunnskaper, ferdigheter, hjelpemidler og andre ressurser. Vi oppnår høyere mestringstro når vi reagerer raskt, ta gode avgjørelser tilpasset omstendighetene, drar nytte av tidligere erfaringer og skaper resultater som bidrar til suksess for oss selv og bedriften.

Gjennom spillbasert læring får vi kunnskap om bedriften og blir kjent med dens verktøy og hjelpemidler. Vi lærer også ferdigheter gjennom repetisjon av simulerte utfordringer.

Mestringstro kan forbedre helsen vår

Mestringstro er viktig for helsen vår. Stress, angst og depresjon reduseres, og vi blir mindre utsatt for infeksjoner.

Når vi føler at vi håndterer krevende oppgaver på en god måte, får vi energi, arbeidsglede og motivasjon. Vi setter oss større mål, og vi engasjerer oss mer. Engasjerte medarbeidere skaper et inspirerende arbeidsmiljø og bidrar til bedriftens vekst.

Ta kontakt med oss hvis du vil vite mer om hvilke løsninger vi tilbyr for spillbasert læring!

info@storyboard.no

(+47) 22 47 22 80

www.storyboard.no

Har du 3D-simuleringer i læringsmiksen din?

Spillbasert læring kan være en effektiv måte å lære på. Hvordan kan noen biter med 3D-simuleringer gjøre læringsmiksen din enda mer fristende? 

Webinar: Spillbasert læring eller tradisjonelle undervisningsmetoder? Ja takk, begge deler!

Hvordan glemselskurven påvirker læring

«Glemselskurven» i seg selv høres jo ikke veldig truende ut. Men er du klar over hvilken skade den kan forårsake?  

Slik øker du mestringstroen på arbeidsplassen!

Mestringstro fører til økt motivasjon og bedre ytelsesevne på arbeidsplassen. Har du for eksempel fått en oppgave som ligger utenfor komfortsonen din? Din grad av mestringstro vil være...

Våre tips til digital læring på hjemmekontor

De siste årene har satt sitt preg på måten vi jobber på, og hvilke behov vi har for fleksibilitet og kommunikasjon. Mens større virksomheter har evnet å levere konsistent opplæring gjennom...

DEL 2: Slik går du frem for å lage podkast (podkast-utstyret du trenger)

I DEL 1: Slik går du frem for å lage podkast, tok vi opp hvordan du legger en god strategi og planlegger en podkastepisode. Nå er du altså klar for innspilling. Nesten. Først må vi se på om du...

DEL 1: Slik går du frem for å lage podkast

Vi har allerede tatt for oss gode grunner til å starte opp en podkast, og hvorfor vi bør vurdere podkast i læring. Nå er det på tide å fokusere på hvordan vi går frem for å lage podkast. Det...

Derfor bør du vurdere podkast i læring!

I en digital tidsalder har måten vi utvikler kompetanse på, endret seg. Engasjementet for e-læring har økt, bedrifter tester ut nye læringsteknikker, og flere og flere lærer ved hjelp av...

Gode grunner til å starte opp en podkast

Vurderer du å starte opp en podkast på vegne av din bedrift eller organisasjon? I så fall er denne artikkelen til deg!

DEL 2: TOLV FORMER FOR CYBERANGREP – SLIK BESKYTTER DU DEG!

Hva gjør du hvis du får en helt ny minnepinne fra Microsoft Office i posten? Er det trygt, eller er det en form for cyberangrep? 
Top