Gå til hovedinnhold

Spill deg til økt cybersikkerhet


Trusselen om cyberangrep øker. Etterhvert som vår verden digitaliseres på stadig flere områder, oppstår også nye muligheter for cyberkriminelle. Og hackernes metoder blir stadig mer sofistikerte.

Sosial manipulering, som ofte spiller på frykt eller autoritet, og tekniske, avanserte cybersikkerhetsangrep, som for eksempel ransomware-angrep, er nøye designet for å stjele intellektuell eiendom eller personlig informasjon. Metodene kan variere, men det er mye vi kan gjøre for å beskytte oss selv. 

Cyber Crime Time er et e-læringsspill som skaper bevissthet rundt cybersikkerhet.

Ingvild Stander for Sekretær.no

Publisert: October 26, 2021

Ditt beste forsvarsverk mot cyberangrep er dine egne ansatte

Det hjelper lite med dyre systemer og teknisk sikring av serverrommet hvis det er en av dine medarbeidere som åpner døren til hackerne. Men hvis alle dine ansatte forstår viktigheten av cybersikkerhet, og de vet hva de skal være på utkikk etter, har du allerede redusert risikoen for å bli offer for et hackerangrep. Det handler ikke bare om å vite hva som kan skje, men også forstå hva man kan gjøre når uhellet likevel er ute. Terskelen for å varsle om noe som ikke føles riktig, bør være lav. Dette skjer ikke av seg selv, god opplæring er helt nødvendig.

Vi i Storyboard er stolte av å kunne presentere et nytt kurs innen cybersikkerhet som gjør det enkelt å lære på en morsom måte.

Tenk som en hacker

Cyber Crime Time er et e-læringsspill som skaper bevissthet rundt cybersikkerhet. Her kan spilleren ta på seg rollen til en hacker. De vanligste angrepsteknikkene blir presentert på en spennende måte, og man kan lære mer om hvordan de fungerer, og hvordan man kan beskytte seg mot dem. Den beste måten å beskytte deg mot hackere på, er nemlig å forstå hvordan de tenker.

Spillet presenterer Slurp Corp, et fiktivt selskap som selger en populær energidrikk kjent som SLURP. Ditt oppdrag som hacker er å stjele selskapets hemmeligheter. Du kan velge blant en rekke angrepsteknikker som kan hjelpe deg å stjele oppskriften på SLURP. Underveis i spillet blir du godt kjent med ulike typer cyberangrep, og du lærer hvordan du kan beskytte deg mot dem.

Cyber Crime Time er en morsom og spennende opplæring i cybersikkerhet. De færreste liker å lese side opp og side ned om emnet, og desverre forsvinner konsentrasjonen raskt i vanlig klasseromsundervisning. For å både kunne forstå de grunnleggende prinsippene om cybersikkerhet, og også huske dem og praktisere dem i hverdagen, er det viktig å presentere dem på en engasjerende og interessant måte. Cyber Crime Time gjør god bruk av spillbasert læring ved å skape et engasjerende miljø, og dra deg inn i en historie du vi huske i lang tid etterpå.

Enkel tilgang for dine ansatte

Cyber Crime Time kan integreres med alle læringsstyringssystemer (LMS) som støtter SCORM 2004 eller SCORM 1.2. Du kan også få tilgang til Cyber Crime Time gjennom en skybasert læringsportal. Vi tilbyr for tiden dette kurset i samarbeid med en av våre partnere, og kursinnholdet er for tiden på engelsk eller tysk. Hvis du ønsker å utvikle et eget spill som er skreddersydd til behovene til din bedrift, er dette også mulig. Du trenger ingen programmeringskunnskaper. Snakk med oss om hvordan vi kan hjelpe dere til å beskytte dere selv.

info@storyboard.no

(+47) 22 47 22 80

www.storyboard.no

Digital transformasjon: Hvorfor noen lykkes og andre ikke

Vet du hva bedrifter med vellykkede digitale transformasjonsprosjekter har til felles? Det er ikke kunstig intelligens, utvidet virkelighet eller annen ny teknologi. 

Cybersikkerhet – Steng dørene

Den siste samtalen – hvordan lykkes med avgangsintervjuet

Motivet for denne samtalen er å finne ut hvilke styrker og svakheter som ligger i bedriften din, og gi vedkommende som slutter, følelsen av å bli hørt og møtt med respekt.

Når ansatte slutter – viktigheten av en god offboarding

Hvordan spillbasert læring kan forbedre helsen

Verden er stadig i endring. Den tradisjonelle idéen om at bedriften pøser på med forventninger de ansatte må oppfylle siden de er så heldige å ha en jobb, er gammeldags. I dag er...

Hvorfor onboarding ikke får den oppmerksomheten den fortjener – våre beste unnskyldninger

Hvorfor nyansatte trenger hjelp til å lære

Dette er ikke en unormal reaksjon. Stress setter både hjerne og kropp i alarmberedskap og gjør det vanskeligere å godta endringer og lære nye ting. Hjernen vår er faktisk...

Våre tips til digital læring i en tid på hjemmekontor

Det siste året har satt sitt preg på måten vi jobber på og hva slags behov vi har for fleksibilitet og kommunikasjon. Mens større bedrifter og virksomheter har evnet å levere konsistent...

Hvordan lage en god digital samling

Dette kan deles med deltakerne i forkant av samlingen og repeteres under oppstart av samlingen. Dersom du ønsker at deltakerne bruker tid på faglige forberedelser i forkant av samlingen, kan du...

Top