Gå til hovedinnhold

Spill deg til økt cybersikkerhet


Trusselen mot cybersikkerhet øker. Etterhvert som vår verden digitaliseres på stadig flere områder, oppstår også nye muligheter for cyberkriminelle. Og hackernes metoder blir stadig mer sofistikerte.

Sosial manipulering, som ofte spiller på frykt eller autoritet, og tekniske, avanserte cybersikkerhetsangrep, som for eksempel ransomware-angrep, er nøye designet for å stjele intellektuell eiendom eller personlig informasjon. Metodene kan variere, men det er mye vi kan gjøre for å beskytte oss selv. 

Cyber Crime Time er et e-læringsspill som skaper bevissthet rundt cybersikkerhet.

Ingvild Stander for Sekretær.no

Publisert: October 26, 2021

Ditt beste forsvarsverk mot cyberangrep er dine egne ansatte

Det hjelper lite med dyre systemer og teknisk sikring hvis en av dine medarbeidere åpner døren til hackerne. Men hvis alle dine ansatte forstår viktigheten av cybersikkerhet, og de vet hva de skal være på utkikk etter, har du allerede redusert risikoen for å bli offer for et hackerangrep. Det handler ikke bare om å vite hva som kan skje, men også hva man kan gjøre når uhellet likevel er ute. Terskelen for å varsle om noe som ikke føles riktig, bør være lav. Dette skjer ikke av seg selv, god opplæring er helt nødvendig.

Vi i Storyboard er stolte av å kunne presentere et nytt kurs innen cybersikkerhet som gjør det enkelt å lære på en morsom måte!

Tenk som en hacker

Cyber Crime Time er et e-læringsspill om cybersikkerhet. Her kan spilleren ta på seg rollen til en hacker. De vanligste angrepsteknikkene blir presentert på en spennende måte. Man kan lære mer om hvordan de fungerer, og hvordan man kan beskytte seg mot dem. Den beste måten å beskytte deg mot hackere på, er nemlig å forstå hvordan de tenker!

Spillet presenterer Slurp Corp, et fiktivt selskap som selger en populær energidrikk kjent som SLURP. Ditt oppdrag som hacker er å stjele selskapets hemmeligheter. Du kan velge blant en rekke angrepsteknikker som kan hjelpe deg å stjele oppskriften på SLURP. Underveis i spillet blir du godt kjent med ulike typer cyberangrep, og du lærer hvordan du kan beskytte deg mot dem.

Cyber Crime Time er en morsom og spennende opplæring i cybersikkerhet. De færreste liker å lese side opp og side ned om emnet, og konsentrasjonen forsvinner ofte raskt i vanlig klasseromsundervisning. For å kunne forstå de grunnleggende prinsippene om cybersikkerhet og praktisere dem i hverdagen, er det viktig å presentere dem på en motiverende og interessant måte. Cyber Crime Time gjør god bruk av spillbasert læring ved å skape et engasjerende miljø. Den drar deg inn i en historie du vi huske i lang tid etterpå.

Enkel tilgang for dine ansatte

Cyber Crime Time kan integreres med alle læringsstyringssystemer (LMS) som støtter SCORM 2004 eller SCORM 1.2. Du kan også få tilgang til Cyber Crime Time gjennom en skybasert læringsportal. Vi tilbyr dette kurset i samarbeid med en av våre partnere, og kursinnholdet er for tiden på engelsk eller tysk. Hvis du ønsker å utvikle et eget spill som er skreddersydd til din bedrift, er dette også mulig. Du trenger ingen programmeringskunnskaper. Snakk med oss om hvordan vi kan hjelpe dere til å beskytte dere selv.

info@storyboard.no

(+47) 22 47 22 80

www.storyboard.no

Les mer om cybersikkerhet i en spennende artikkel fra Sintef her.

LMS – et nyttig læringsverktøy?

LMS er en forkortelse for «Learning Management System». På norsk kaller vi ofte dette for en digital læringsplattform, en læringsportal eller et LMS-system.

70-20-10-modellen – Prinsipper, fallgruver og løsninger

Digital transformasjon: Hvorfor noen lykkes og andre ikke

Vi vil fortelle deg hvorfor et betydelig antall digitale transformasjonsprosjekter mislykkes, og bare noen få av dem faktisk lykkes. La oss gi deg et hint: Det har noe å gjøre med hvordan...

Cybersikkerhet – Steng dørene

Den siste samtalen – hvordan lykkes med avgangsintervjuet

Motivet for avgangsintervjuet er å finne ut hvilke styrker og svakheter som ligger i bedriften din, og gi vedkommende som slutter, følelsen av å bli hørt og møtt med respekt.

Når ansatte slutter – viktigheten av en god offboarding

Hvordan spillbasert læring kan forbedre helsen

Verden er stadig i endring. Den tradisjonelle idéen om at bedriften pøser på med forventninger de ansatte må oppfylle siden de er så heldige å ha en jobb, er gammeldags. I dag er...

Hvorfor onboarding ikke får den oppmerksomheten den fortjener – våre beste unnskyldninger

Onboarding – hvorfor nyansatte trenger hjelp til å lære

Dette er ikke en unormal reaksjon. Stress setter både hjerne og kropp i alarmberedskap og gjør det vanskeligere å godta endringer og lære nye ting. Hjernen vår er faktisk...

Top