Gå til hovedinnhold

Spill deg til økt cybersikkerhet


Trusselen mot cybersikkerhet øker. Etterhvert som verden digitaliseres videre, oppstår også nye muligheter for cyberkriminelle. Og hackernes metoder blir stadig mer sofistikerte.

Sosial manipulering, som ofte spiller på frykt eller autoritet, og tekniske, avanserte cybersikkerhetsangrep, som for eksempel ransomware-angrep, er nøye designet for å stjele intellektuell eiendom eller personlig informasjon. Metodene kan variere, men det er mye vi kan gjøre for å beskytte oss selv.

 

Cyber Crime Time er et e-læringsspill som skaper bevissthet rundt cybersikkerhet.

Ingvild Stander for Sekretær.no

Publisert: October 26, 2021

Ditt beste forsvarsverk mot cyberangrep er dine egne ansatte

Det hjelper lite med dyre systemer og teknisk sikring hvis en av dine medarbeidere åpner døren til hackerne. Men hvis alle dine ansatte forstår viktigheten av cybersikkerhet, og de vet hva de skal være på utkikk etter, har du allerede redusert risikoen for å bli offer for et hackerangrep. Det handler ikke bare om å vite hva som kan skje, men også hva man kan gjøre når uhellet likevel er ute. Terskelen for å varsle om noe som ikke føles riktig, bør være lav. Dette skjer ikke av seg selv, god opplæring er helt nødvendig.

Vi i Storyboard er stolte av å kunne presentere et nytt kurs innen cybersikkerhet som gjør det enkelt å lære på en morsom måte!

Tenk som en hacker

Cyber Crime Time er et e-læringsspill om cybersikkerhet. Her kan spilleren ta på seg rollen til en hacker. De vanligste angrepsteknikkene blir presentert på en spennende måte. Man kan lære mer om hvordan de fungerer, og hvordan man kan beskytte seg mot dem. Den beste måten å beskytte deg mot hackere på, er nemlig å forstå hvordan de tenker!

Spillet presenterer Slurp Corp, et fiktivt selskap som selger en populær energidrikk kjent som SLURP. Ditt oppdrag som hacker er å stjele selskapets hemmeligheter. Du kan velge blant en rekke angrepsteknikker som kan hjelpe deg å stjele oppskriften på SLURP. Underveis i spillet blir du godt kjent med ulike typer cyberangrep, og du lærer hvordan du kan beskytte deg mot dem.

Cyber Crime Time er en morsom og spennende opplæring i cybersikkerhet. De færreste liker å lese side opp og side ned om emnet, og konsentrasjonen forsvinner ofte raskt i vanlig klasseromsundervisning. For å kunne forstå de grunnleggende prinsippene om cybersikkerhet og praktisere dem i hverdagen, er det viktig å presentere dem på en motiverende og interessant måte. Cyber Crime Time gjør god bruk av spillbasert læring ved å skape et engasjerende miljø. Den drar deg inn i en historie du vi huske i lang tid etterpå.

Enkel tilgang for dine ansatte

Cyber Crime Time kan integreres med alle læringsstyringssystemer (LMS) som støtter SCORM 2004 eller SCORM 1.2. Du kan også få tilgang til Cyber Crime Time gjennom en skybasert læringsportal. Vi tilbyr dette kurset i samarbeid med en av våre partnere, og kursinnholdet er for tiden på engelsk, tysk og selvfølgelig norsk. Hvis du ønsker å utvikle et eget spill som er skreddersydd til din bedrift, er dette også mulig. Du trenger ingen programmeringskunnskaper. Snakk med oss om hvordan vi kan hjelpe dere til å beskytte dere selv.

info@storyboard.no

(+47) 22 47 22 80

www.storyboard.no

Les mer om cybersikkerhet i en spennende artikkel fra Sintef her.

70-20-10-modellen i digital læring!

Et velkjent rammeverk eller modell hevder at læring er en dynamisk prosess som skjer best gjennom en kombinasjon av teori, praksis og interaksjon.

Webinar: ChatGPT – din nye assistent i Learning Center:

På vårt webinar onsdag 22.11.23 fra kl. 08:30 til 09:15 viste Elin Wiggen og Rune Ødegård hvor enkelt du kan lage kurs ved å bruke din nye assistent i Learning Center – ChatGPT. 

Webinar: Fra «halvstekt» til helt perfekt

Syv fordeler med digital læring i onboarding  

Digital onboarding blir stadig mer vanlig. Hvorfor er det så mange som velger e-læring for å integrere nyansatte? 

Nasjonal sikkerhetsmåned: Sosial manipulering

Ulike former for sosial manipulering kan være Phishing, Spearphishing, Vishing, Pretexting, Catfishing, lokking, Quid pro Quo, Waterholing, Tailgating …

Ferdigheter for fremtiden: Livslang læring for å dekke kompetansegapet 

Livslang læring vil hjelpe oss til å holde oss relevante på arbeidsmarkedet. I dag er det mange virksomheter som ikke har råd til å bemanne optimalt, og som opplever at kompetansegapet vokser.

Fordelene med å integrere LMS med Microsoft Teams 

Visste du at du kan integrere LMS-et Learning center i Microsoft Teams? Hvorfor kan det være lurt å vurdere det? Følg med, så gir vi deg svaret!

Slik motiverer du ansatte til faglig utvikling med e-læringskurs

E-læring vs. tradisjonell læring: Hva er forskjellene? 

Kan den ene formen erstatte den andre? Vi tar en titt på forskjellene mellom e-læring og tradisjonell læring, og det kan hende at du blir overrasket over resultatet. 

Mowi Wins Fife Business Award for Their Innovative Learning Platform

Top