Gå til hovedinnhold

Webinar: "Cybersikkerhet – hva er trusselbildet, og hva kan medarbeidere lære?"


Er virksomheten din oppdatert på cybersikkerhet? Det har blitt anslått at cyberangrep økte med 600 % i løpet av koronapandemien. I en undersøkelse oppgav 85 % av de forespurte virksomhetene at de hadde vært offer for minst ett vellykket cyberangrep.

Hackerne øver på nye metoder, er vi like flinke til å forberede oss?

Publisert: June 24, 2022

Dette var temaet for webinaret vi holdt sammen med Watchcom, spesialister på informasjonssikkerhet. Vi så nærmere på trusselbildet vi står overfor i dag, og hva vi kan gjøre for å beskytte oss og våre verdier. 

Watchcom

Vi fikk besøk av Christopher Kiønig, Strategic security advisor i Watchcom.  Han tok opp temaet: "Oppdatering på trusselbildet – øvelse gjør mester" 

Christopher tok for seg utviklingen i trusselbildet vi i dag står overfor. Han fortalte oss om trender, trusselaktører, og hvilke motivasjonsfaktorer som ligger bak hackerangrep. Hackerne bruker mye tid på å trene for å oppnå sine mål – hvorfor trener ikke virksomheter mer på å beskytte verdiene sine? 

Christopher Kiønig har jobbet i flere ulike roller innen cybersikkerhet i mer enn 24 år. Siden 2009 har han vært ansatt hos Watchcom, hvor han i dag jobber med salg, tjenesteutvikling og strategisk sikkerhetsrådgivning. Christopher Kiønig blir ofte brukt som foredragsholder på konferanser. Han holder jevnlig foredrag for styre og ledelse rundt dette temaet. 

Storyboard

Karl Fredrik Agnalt, daglig leder i Storyboard, presenterte et spillbasert kurs, Cyber Crime Time, for opplæring og oppfølging av medarbeidere innen cybersikkerhet. Målet med kurset er å sørge for at alle har en grunnleggende forståelse av informasjonssikkerhet, og at de kan holdes oppdatert om trusselbildet. Karl Fredrik gjennomgikk også noen av de tingene vi bør være spesielt oppmerksomme på med hensyn til informasjonssikkerhet knyttet til digitale opplæringsløsninger. 

Det sies at «forewarned is forearmed» og «øvelse gjør mester».

Hvis du gikk glipp av webinaret og ønsker å se det, kan du se opptaket her!

Tre måter å lage læringsinnhold på!

Det er flere veier du kan gå for å lage læringsinnhold til læringsportalen din. Det er dessverre ikke det samme hva du velger. Du må finne den metoden som passer best for deg og bedriften din....

Hva lærte vi fra spørreundersøkelsen om e-læring i 2022?

eLearning Industry har nylig gjennomført en undersøkelse om e-læring i 2022. Denne undersøkelsen tok opp hvilke utfordringer vi sliter med, forholdet vårt til LMS, hvordan vi vet om vi...

Velkommen til en moderne arbeidsplass!

En moderne arbeidsplass tar hensyn til utviklingen i samfunnet. Dette kan innebære introdusering av digitale løsninger som reduserer enkelte manuelle oppgaver.  

Mikrolæring – for det moderne mennesket

Er mikrolæring en helt fantastisk oppfinnelse? Trenger vi det egentlig, eller er det bare enda en ny trend som vil forsvinne om noen år? 

WCAG – gjelder det meg?

I denne artikkelen tar vi opp WCAG, hva det er og hvem det gjelder, samt hvorfor universell utforming er nyttig for oss alle. 

Universell utforming av læringsinnhold – et samfunnsansvar

15–20 % av den norske befolkningen oppgir at de har en funksjonsnedsettelse. I 2018 oppgav hver fjerde norske student det samme. Hvordan kan universell utforming av læringsinnholdet inkludere...

Du har vel integrert LMS i Microsoft Teams?

Hvis arbeidsplassen din benytter Microsoft Teams, har du sannsynligvis oppdaget mange måter å bruke appen på. Men har du vurdert å bruke Microsoft Teams som en digital læringsplattform for...

Trender for digital læring for hybridkontoret i 2022

Compliance – 5 tips for det digitale læringsløpet!

For å være «compliant med compliance» er det mange som har lent seg på e-læring og digitale læringsløp. Hva om det ikke gikk så greit som forventet? Vi har forberedt noen gode tips i å...

Top