Gå til hovedinnhold

Webinar: "Cybersikkerhet – hva er trusselbildet, og hva kan medarbeidere lære?"


Er virksomheten din oppdatert på cybersikkerhet? Det har blitt anslått at cyberangrep økte med 600 % i løpet av koronapandemien. I en undersøkelse oppgav 85 % av de forespurte virksomhetene at de hadde vært offer for minst ett vellykket cyberangrep.

Hackerne øver på nye metoder, er vi like flinke til å forberede oss?

Publisert: June 24, 2022

Dette var temaet for webinaret vi holdt sammen med Watchcom, spesialister på informasjonssikkerhet. Vi så nærmere på trusselbildet vi står overfor i dag, og hva vi kan gjøre for å beskytte oss og våre verdier. 

Watchcom

Vi fikk besøk av Christopher Kiønig, Strategic security advisor i Watchcom.  Han tok opp temaet: "Oppdatering på trusselbildet – øvelse gjør mester" 

Christopher tok for seg utviklingen i trusselbildet vi i dag står overfor. Han fortalte oss om trender, trusselaktører, og hvilke motivasjonsfaktorer som ligger bak hackerangrep. Hackerne bruker mye tid på å trene for å oppnå sine mål – hvorfor trener ikke virksomheter mer på å beskytte verdiene sine? 

Christopher Kiønig har jobbet i flere ulike roller innen cybersikkerhet i mer enn 24 år. Siden 2009 har han vært ansatt hos Watchcom, hvor han i dag jobber med salg, tjenesteutvikling og strategisk sikkerhetsrådgivning. Christopher Kiønig blir ofte brukt som foredragsholder på konferanser. Han holder jevnlig foredrag for styre og ledelse rundt dette temaet. 

Storyboard

Karl Fredrik Agnalt, daglig leder i Storyboard, presenterte et spillbasert kurs, Cyber Crime Time, for opplæring og oppfølging av medarbeidere innen cybersikkerhet. Målet med kurset er å sørge for at alle har en grunnleggende forståelse av informasjonssikkerhet, og at de kan holdes oppdatert om trusselbildet. Karl Fredrik gjennomgikk også noen av de tingene vi bør være spesielt oppmerksomme på med hensyn til informasjonssikkerhet knyttet til digitale opplæringsløsninger. 

Det sies at «forewarned is forearmed» og «øvelse gjør mester».

Hvis du gikk glipp av webinaret og ønsker å se det, kan du se opptaket her!

Har du 3D-simuleringer i læringsmiksen din?

Spillbasert læring kan være en effektiv måte å lære på. Hvordan kan noen biter med 3D-simuleringer gjøre læringsmiksen din enda mer fristende? 

Webinar: Spillbasert læring eller tradisjonelle undervisningsmetoder? Ja takk, begge deler!

Hvordan glemselskurven påvirker læring

«Glemselskurven» i seg selv høres jo ikke veldig truende ut. Men er du klar over hvilken skade den kan forårsake?  

Slik øker du mestringstroen på arbeidsplassen!

Mestringstro fører til økt motivasjon og bedre ytelsesevne på arbeidsplassen. Har du for eksempel fått en oppgave som ligger utenfor komfortsonen din? Din grad av mestringstro vil være...

Våre tips til digital læring på hjemmekontor

De siste årene har satt sitt preg på måten vi jobber på, og hvilke behov vi har for fleksibilitet og kommunikasjon. Mens større virksomheter har evnet å levere konsistent opplæring gjennom...

DEL 2: Slik går du frem for å lage podkast (podkast-utstyret du trenger)

I DEL 1: Slik går du frem for å lage podkast, tok vi opp hvordan du legger en god strategi og planlegger en podkastepisode. Nå er du altså klar for innspilling. Nesten. Først må vi se på om du...

DEL 1: Slik går du frem for å lage podkast

Vi har allerede tatt for oss gode grunner til å starte opp en podkast, og hvorfor vi bør vurdere podkast i læring. Nå er det på tide å fokusere på hvordan vi går frem for å lage podkast. Det...

Derfor bør du vurdere podkast i læring!

I en digital tidsalder har måten vi utvikler kompetanse på, endret seg. Engasjementet for e-læring har økt, bedrifter tester ut nye læringsteknikker, og flere og flere lærer ved hjelp av...

Gode grunner til å starte opp en podkast

Vurderer du å starte opp en podkast på vegne av din bedrift eller organisasjon? I så fall er denne artikkelen til deg!

DEL 2: TOLV FORMER FOR CYBERANGREP – SLIK BESKYTTER DU DEG!

Hva gjør du hvis du får en helt ny minnepinne fra Microsoft Office i posten? Er det trygt, eller er det en form for cyberangrep? 
Top