Gå til hovedinnhold

Hvorfor onboarding ikke får den oppmerksomheten den fortjener – våre beste unnskyldninger


Sakte, men sikkert begynner vi å forstå viktigheten av et godt program for onboarding. Det handler om å investere i velintegrerte, lojale og fornøyde ansatte som vil kunne være med å bidra til bedriftens vekst i mange år fremover. Likevel er det bare 12 % globalt som mener at de har fått en god onboarding. Hva er de mest vanlige grunnene til dette?

Ingvild Stander for Sekretær.no

Publisert: August 30, 2021

Vi har ikke tid…


Det er veldig mange ting som forventes av en leder i dag. Det er derfor ikke overaskende at 57 % oppgir at mangel på tid er et problem (Onboardingrapporten 2021 fra HR Norge). Selvfølgelig er det er fristende å bruke mest tid på de områdene hvor man ser umiddelbar fortjeneste. Men god onboarding er aldri bortkastet tid, det er en investering som vil gi en solid avkastning for bedriften i det lange løp. Tenk hvor mye tid det går med på å finne, vurdere og ansette nye medarbeidere … God onboarding hjelper deg til å beholde dem du har funnet! Mye tid kastes også bort når ansatte ikke helt skjønner hva som faktisk forventes av dem.

Det har jo gått greit til nå…


Hvis vi ukritisk lener oss på gamle vaner, kan vi måtte høste uønskede konsekvenser senere. Vi ønsker sunne, velfungerende medarbeidere. Da må vi gi dem den næringen de trenger for å kunne utvikle seg til stødige kollegaer vi kan stole på i bedriften vår. Medarbeiderne dine er altfor verdifulle til å overgis til tilfeldig opplæring!

Men JEG fikk aldri ordentlig onboarding…


De aller fleste har opplevd manglende eller dårlig onboarding på et eller annet tidspunkt i livet. Og kanskje kom vi oss gjennom det. Vi sank ikke, vi lærte å svømme. Men har du tenkt over hvordan de første ukene og månedene føltes i ny jobb? De færreste liker å føle seg usikker eller som en outsider. Det bygger ikke opp mestringsfølelse, og det holder deg tilbake fra å kunne yte ditt aller beste. Vil du få frem de beste kvalitetene i dine ansatte? Bruk egne dårlige minner til å skape en bedre onboardingsopplevelse for dem. Vær den sjefen du skulle ønske du selv hadde.

Jeg vet ikke hvor jeg skal begynne…


Vi utsetter ofte det vi er usikre på. Her er det ingen skam å be om hjelp. Snakk med andre i bedriften din om hva som virket/ikke virket i deres onboarding. Ofte ligger de beste ideene hos de du har rundt deg. Ta gjerne utgangspunkt i de 6 C-ene til Bauer. Du kan også finne mye god informasjon og tips om onboarding på nett. Glem ikke at vi også kan hjelpe deg i gang med å utvikle et godt onboardingsprogram!

Men det koster jo penger…


Det stemmer at det krever litt å bygge opp et godt program for onboarding. Men god onboarding er en investering. Hvis vi ikke fokuserer på onboardingsfasen, kan det koste bedriften dyrt gjennom uønsket turnover og lav produktivitet. Det sies at en uønsket turnover koster 1,5 ganger årslønnen. I bunn og grunn kan dette bety at en feilansettelse kan koste deg 500 000 – 1 500 000 kroner. Og dette er penger du aldri ser igjen. Hadde det ikke vært bedre å sette av litt tid og penger nå til å opprette et godt fundament du kan bygge videre på etter hvert? Vi hjelper deg gjerne!

info@storyboard.no

(+47) 22 47 22 80

www.storyboard.no

LMS – et nyttig læringsverktøy?

LMS er en forkortelse for «Learning Management System». På norsk kaller vi ofte dette for en digital læringsplattform, en læringsportal eller et LMS-system.

70-20-10-modellen – Prinsipper, fallgruver og løsninger

Digital transformasjon: Hvorfor noen lykkes og andre ikke

Vi vil fortelle deg hvorfor et betydelig antall digitale transformasjonsprosjekter mislykkes, og bare noen få av dem faktisk lykkes. La oss gi deg et hint: Det har noe å gjøre med hvordan...

Cybersikkerhet – Steng dørene

Spill deg til økt cybersikkerhet

Trusselen mot cybersikkerhet øker. Etterhvert som vår verden digitaliseres på stadig flere områder, oppstår også nye muligheter for cyberkriminelle. Og hackernes metoder blir stadig mer...

Den siste samtalen – hvordan lykkes med avgangsintervjuet

Motivet for avgangsintervjuet er å finne ut hvilke styrker og svakheter som ligger i bedriften din, og gi vedkommende som slutter, følelsen av å bli hørt og møtt med respekt.

Når ansatte slutter – viktigheten av en god offboarding

Hvordan spillbasert læring kan forbedre helsen

Verden er stadig i endring. Den tradisjonelle idéen om at bedriften pøser på med forventninger de ansatte må oppfylle siden de er så heldige å ha en jobb, er gammeldags. I dag er...

Onboarding – hvorfor nyansatte trenger hjelp til å lære

Dette er ikke en unormal reaksjon. Stress setter både hjerne og kropp i alarmberedskap og gjør det vanskeligere å godta endringer og lære nye ting. Hjernen vår er faktisk...

Top