Gå til hovedinnhold

Hvorfor onboarding ikke får den oppmerksomheten den fortjener – våre beste unnskyldninger


Sakte, men sikkert begynner vi å forstå viktigheten av et godt program for onboarding. Det handler om å investere i velintegrerte, lojale og fornøyde ansatte som vil kunne være med å bidra til bedriftens vekst i mange år fremover.

Så alle er enige om at onboarding er viktig. Men likevel er det bare 12 % globalt som mener at de har fått en god onboarding. Hva er de vanligste grunnene til dette?

Ingvild Stander for Sekretær.no

Publisert: August 30, 2021

Vi har ikke tid…


Det er veldig mange ting som forventes av en leder i dag. Det er derfor ikke overaskende at 57 % oppgir at mangel på tid er et problem (Onboardingrapporten 2021 fra HR Norge). Selvfølgelig er det er fristende å bruke mest tid på de områdene hvor man ser umiddelbar fortjeneste. Men god onboarding er aldri bortkastet tid, det er en investering som vil gi en solid avkastning for bedriften i det lange løp. Tenk hvor mye tid det går med på å finne, vurdere og ansette nye medarbeidere … God onboarding hjelper deg til å beholde dem du har funnet! Mye tid kastes også bort når ansatte ikke helt skjønner hva som faktisk forventes av dem.

Det har jo gått greit til nå…


Hvis vi ukritisk lener oss på gamle vaner, kan vi måtte høste uønskede konsekvenser senere. Vi ønsker sunne, velfungerende medarbeidere. Da må vi gi dem den næringen de trenger for å kunne utvikle seg til stødige kollegaer vi kan stole på i bedriften vår. Medarbeiderne dine er altfor verdifulle til å overgis til tilfeldig opplæring!

Men JEG fikk aldri ordentlig onboarding…


De aller fleste har opplevd manglende eller dårlig onboarding på et eller annet tidspunkt i livet. Og kanskje kom vi oss gjennom det. Vi sank ikke, vi lærte å svømme. Men har du tenkt over hvordan de første ukene og månedene føltes i ny jobb? De færreste liker å føle seg usikker eller som en outsider. Det bygger ikke opp mestringsfølelse, og det holder deg tilbake fra å kunne yte ditt aller beste. Vil du få frem de beste kvalitetene i dine ansatte? Bruk egne dårlige minner til å skape en bedre onboardingsopplevelse for dem. Vær den sjefen du skulle ønske du selv hadde.

Jeg vet ikke hvor jeg skal begynne…


Vi utsetter ofte det vi er usikre på. Her er det ingen skam å be om hjelp. Snakk med andre i bedriften din om hva som virket/ikke virket i deres onboarding. Ofte ligger de beste ideene hos de du har rundt deg. Ta gjerne utgangspunkt i de 6 C-ene til Bauer. Du kan også finne mye god informasjon og tips om onboarding på nett. Glem ikke at vi også kan hjelpe deg i gang med å utvikle et godt onboardingsprogram!

Men det koster jo penger…


Det stemmer at det krever litt å bygge opp et godt program for onboarding. Men god onboarding er en investering. Hvis vi ikke fokuserer på onboardingsfasen, kan det koste bedriften dyrt gjennom uønsket turnover og lav produktivitet. Det sies at en uønsket turnover koster 1,5 ganger årslønnen. I bunn og grunn kan dette bety at en feilansettelse kan koste deg 500 000 – 1 500 000 kroner. Og dette er penger du aldri ser igjen. Hadde det ikke vært bedre å sette av litt tid og penger nå til å opprette et godt fundament du kan bygge videre på etter hvert? Vi hjelper deg gjerne!

info@storyboard.no

(+47) 22 47 22 80

www.storyboard.no

Tre måter å lage læringsinnhold på!

Det er flere veier du kan gå for å lage læringsinnhold til læringsportalen din. Det er dessverre ikke det samme hva du velger. Du må finne den metoden som passer best for deg og bedriften din....

Hva lærte vi fra spørreundersøkelsen om e-læring i 2022?

eLearning Industry har nylig gjennomført en undersøkelse om e-læring i 2022. Denne undersøkelsen tok opp hvilke utfordringer vi sliter med, forholdet vårt til LMS, hvordan vi vet om vi...

Velkommen til en moderne arbeidsplass!

En moderne arbeidsplass tar hensyn til utviklingen i samfunnet. Dette kan innebære introdusering av digitale løsninger som reduserer enkelte manuelle oppgaver.  

Mikrolæring – for det moderne mennesket

Er mikrolæring en helt fantastisk oppfinnelse? Trenger vi det egentlig, eller er det bare enda en ny trend som vil forsvinne om noen år? 

Webinar: “Cybersikkerhet – hva er trusselbildet, og hva kan medarbeidere lære?”

WCAG – gjelder det meg?

I denne artikkelen tar vi opp WCAG, hva det er og hvem det gjelder, samt hvorfor universell utforming er nyttig for oss alle. 

Universell utforming av læringsinnhold – et samfunnsansvar

15–20 % av den norske befolkningen oppgir at de har en funksjonsnedsettelse. I 2018 oppgav hver fjerde norske student det samme. Hvordan kan universell utforming av læringsinnholdet inkludere...

Du har vel integrert LMS i Microsoft Teams?

Hvis arbeidsplassen din benytter Microsoft Teams, har du sannsynligvis oppdaget mange måter å bruke appen på. Men har du vurdert å bruke Microsoft Teams som en digital læringsplattform for...

Trender for digital læring for hybridkontoret i 2022

Compliance – 5 tips for det digitale læringsløpet!

For å være «compliant med compliance» er det mange som har lent seg på e-læring og digitale læringsløp. Hva om det ikke gikk så greit som forventet? Vi har forberedt noen gode tips i å...

Top