Gå til hovedinnhold

Fem grunner til at bedrifter bør investere i digital læring


Digital læring spesielt designet for virksomheten din, sørger for oppdatert kompetanse og ferdigheter blant medarbeiderne. På denne måten er dere forberedt på å møte fremtidens behov.

Mann ser på nettbrett
Å investere i digital læring kan lønne seg av flere grunner

Digital læring kan være svært effektivt for onboarding av nye ansatte. I tillegg kan det gi alle medarbeidere mulighet for kontinuerlig læring og utvikling.

For de fleste arbeidsplasser i dagens moderne samfunn, er det medarbeiderne som er den aller viktigste ressursen: Det er medarbeiderne som er i direkte dialog med kundene. Det er de som håndterer daglige leveranser. De innehar roller og ansvarsområder som skal bidra til at bedriften møter sine forretningsmessige mål. Læring på arbeidsplassen er dermed en nødvendig investering.

Digital læring kan sørge for at den enkelte medarbeider får mulighet til å utvikle seg i rollen sin. I tillegg sikrer du at virksomheten samlet sett innehar kompetansen og ferdighetene som kreves i et arbeidsliv i rask endring.

Fordeler med digital læring på arbeidsplassen

Digital læring er enkelt å gjennomføre, administrere og gir oversikt over progresjon og fullføring, men dette er ikke alt:

Å prioritere en god onboarding gir resultater på sikt

I dagens arbeidsliv må vi legge til rette for at nye ansatte tilegner seg de nødvendige og grunnleggende organisatoriske egenskapene. Når en ny medarbeider starter i din bedrift, vil også opplevelsen av onboardingen sette tonen for det fremtidige arbeidsforholdet.

Ved å tilby en dynamisk og engasjerende onboarding, hjelper du nyansatte til å raskere mestre sin rolle og sine arbeidsoppgaver. Dette kan være enklere å oppnå med digital læring.

Du investerer i medarbeiderne dine

I dag skifter vi jobber raskere enn tidligere, og det stiller nye krav til arbeidsgiverne. Fortsatt virker det som terskelen for å investere i faglig utvikling og opplæring av ansatte er høy for mange. Når medarbeiderne ikke får tilgang på nødvendig opplæring og oppfølging, går det ut over bevaring av eksisterende kunnskap og utvikling av ny forretningskritisk kompetanse. Da risikerer vi kortsiktige avgjørelser, uheldige investeringer, og handlinger og vedtak som verken blir gjennomført eller videreført.

Ansatte på alle nivåer i organisasjonen bør ha tilgang på opplæringskurs og andre ressurser. Dette forhindrer at faglig utvikling oppleves som en dørstokkmil. Medarbeidernes faglige fremgang er din investering i et mer kompetent og effektivt team, slik at dere kan møte virksomhetens mål.

Spar tid og penger ved å gjennomføre opplæringen digitalt

I følge Teknologirådet er ikke deltakelsen i etter- og videreutdanning høy nok. Kostnader knyttet til fravær kan oppleves som en barriere ved tradisjonell undervisning, og forpliktelser på jobb og hjemmebane gjør det vanskelig å prioritere dette i hverdagen.

En oppskalering av tradisjonell klasseromsundervisning kan ofte bli dyrt og lite fleksibelt. Derfor satser stadig flere bedrifter på å tilby digital læring med kortere moduler og kurs.

Du kan kombinere ulike tilnærminger til læring

Vi har ulike preferanser når det gjelder læring. Noen er visuelle, mens andre kan foretrekke en mer hands-on og realistisk tilnærming til materialet som skal læres.

Som arbeidsgiver kan du styrke opplæringstiltakene ved å tilrettelegge for at medarbeiderne har tilgang på en rekke ulike tilnærminger. Dette kalles «blended learning» på godt norsk. Her er poenget å utnytte styrkene til både digital læring og ikke-digitale undervisningsmetoder, slik at den totale læringen blir bedre.

Asynkron og digital læring har kommet for å bli

Asynkron læring er undervisning som gjøres tilgjengelig i et kurs for medarbeiderne, men som ikke skjer i sanntid. Dette er en metode som gir stor fleksibilitet, siden medarbeiderne i stor grad selv kan bestemme når de vil lære. Samtidig krever det mer disiplin, så det er viktig å ha en tydelig struktur og en planlagt progresjon i læringsløpet.

I asynkron læring følger medarbeiderne undervisningen i eget tempo, og får dermed god tid til å sette seg inn i fagstoffet. De får tilgang til fagtekster, podcaster, illustrasjoner og forelesningsvideoer, uavhengig av tid og sted. Dermed kan de repetere innholdet ved behov.

Har du lyst til å høre mer om hvordan vi kan tilrettelegge for digital læring i din bedrift? Ta kontakt på info@storyboard.no, så ser vi på mulighetene sammen!

Slik går vi frem for å skape effektive digitale kurs for deg! 

I denne artikkelen deler vi hvordan vi jobber fra første møte til ferdig kurs, og hvordan vi kan hjelpe deg med å skape et målrettet, effektivt og engasjerende læringstilbud. 

Lederens rolle i å bygge en god læringskultur

Kontinuerlig læring er avgjørende for både individuell og organisatorisk suksess. Men læring skjer ikke av seg selv – det krever støtte, veiledning og tilrettelegging.

Mikrolæring – effektiv læring på minutter!

Mikrolæring har vist seg å være mer effektiv enn tradisjonelle kursopplegg. Det er ikke uten grunn at mange velger å dele opp undervisningen i mindre økter.

Beskytter du dine digitale verdier?

I Nasjonal sikkerhetsmåned 2024 er fokuset på «Våre digitale verdier», og både privatpersoner og bedrifter oppfordres til å reflektere over hvordan de bedre kan beskytte denne informasjonen.

Mowi – An Award-Winning Digital Learning Journey 

See how Mowi, the world’s largest producer of farm-raised salmon, solved its challenges by choosing digital learning!

Tar du hensyn til universell utforming i digital læring? 

Hvorfor er universell utforming i digital læring så viktig? Hvordan tar Storyboard hensyn til dette, og hvordan kan det gagne deg og din bedrift?  

Universell utforming av læringsinnhold – et samfunnsansvar

15–18 % nordmenn har en funksjonsnedsettelse. I 2022/23 fikk 12570 studenter utbetalt tilleggsstipend for nedsatt funksjonsevne. Hvordan kan universell utforming av læringsinnholdet inkludere...

SISTE NYTT: Storyboard og We Are Learning har inngått et partnerskap!

Storyboard har fokus på å utvikle engasjerende læringsopplevelser. Med We Are kan vi utvikle pedagogisk og engasjerende 3D-læringsinnhold på en rask og effektiv måte.   

Storyboard AS inngår samarbeid med NAV for fremtidsrettet læring 

NAV betjener ca. 2,8 millioner brukere og forvalter en tredjedel av statsbudsjettet, som dekker viktige funksjoner i det norske samfunnet. NAV har 22 000 ansatte som er fordelt over hele landet som...

Mestringstro og teamdynamikk på arbeidsplassen: En nøkkel til suksess

Mestringstro er et sentralt element for å oppnå suksess på arbeidsplassen, spesielt når det gjelder teamdynamikk. Det er ikke bare individuell tro på egen kapasitet som teller, men også hvordan...
Top