Gå til hovedinnhold

Vil du lage egne 3D-spill?

Læring + spill = Gøy

I spillbasert læring velger vi ut en bestemt ferdighet eller læringsmål som settes inn i en ren spillkontekst. Her snakker vi om et «ekte»spill hvor de ansatte spiller seg gjennom opplæringen for å lære et utvalgt læringsmål.

Siden opplæring i spill legges opp til å være både utfordrende og morsomt, har man gode muligheter til å holde på spillerens oppmerksomhet. I motsetning til en fysisk klasseromssetting med andre deltakere som tilskuere, har man mulighet til å lære nye ferdigheter gjennom prøving og feiling innenfor trygge rammer. I spillbasert læring kan spilleren få kontinuerlige tilbakemeldinger på valgene som tas, slik at man får mulighet til å finpusse ferdigheter og kunnskap før de prøves ut i den virkelige verden. Det å møte kunder i butikk eller åpne et salgsmøte på en god måte, kan også trenes på med denne metoden.

Spillbasert læring tilpasses flere ulike læringsmål og spillere – og utfordrer i likhet med gamification den tradisjonelle klasseromsundervisningen. Vellykket spillbasert opplæring krever et godt forarbeid.  Det må legges til rette for at de som skal lære virkelig involveres i spillet og at det brukes realistiske karakterer og situasjoner spilleren kjenner seg igjen i. Hvis spillet oppleves som urealistisk og lite engasjerende, vil ikke spilleren få den motivasjonen de trenger for å spille. Et høyt nivå av interaktivitet er også viktig, og spilleren bør oppfordres til aktiv deltakelse gjennom en rekke pek-og-klikk handlinger og/eller forgreningscenarier slik at de forblir fokuserte på målet.

Spillbasert læring gjennom BisGame

Storyboard tilbyr spillbasert læring gjennom BisGame som gjør det enkelt å lære på en morsom måte.

BisGame er et skybasert verktøy der alle kan produsere og distribuere engasjerende simuleringsspill i 3D. Spillsimulering, eller ‘serious gaming’ om du vil, kan gi god læringseffekt og økt mestringstro. Konkurranse, nysgjerrighet og utfordringer øker deltakernes motivasjon. I tillegg kan opplæringen repeteres flere ganger. Dermed lærer du mer.

Vil du lage egne 3D spill?

Hvordan fungerer det?

Er det dyrt?

Vi kan også gjøre hele jobben for deg dersom du heller foretrekker det. Ta kontakt, så finner vi ut av det sammen!

Top