Gå til hovedinnhold

Mowi – En prisbelønt, digital læringsreise


Mowi er verdens største lakseprodusent med over 11 500 ansatte globalt. Da de så behovet for å digitalisere læringsprosessen, valgte de å samarbeide med Storyboard for å utvikle en skreddersydd læringsplattform: Mowi Academy 2.0. 

To laksestykker på en fjøl med logoen til Storyboard og Mowi ved siden av

Se hvordan Mowi, verdens ledende havbruksselskap, løste sine utfordringer ved å velge digital læring!

(Les saken på engelsk ved å klikke her!)

Utfordringen med opplæring i et produksjonsmiljø 


I et produksjonsmiljø er det mange ulike arbeidsoppgaver som krever grundig opplæring, samt strenge regelverk som må følges. Et papirbasert system for å holde oversikt over opplæringen var ressurskrevende og frustrerende. Mowi forstod snart at digital læring var veien å gå. De trengte en sentral og tilgjengelig læringsportal for å samle alt læringsinnhold, med effektiv kursadministrasjon, kompetanseoversikt, rapportering og brukeroppfølging. 
 

Løsningen: Samarbeid med Storyboard 

Mowi samarbeidet tett med Storyboard for å utvikle Mowi Academy 2.0, som er spesielt utformet for å dekke produksjonsmiljøets behov. Gjennomførte moduler dokumenteres med dato og tidspunkt, og ledere kan enkelt identifisere hvem som trenger oppfriskningskurs.  
 
Portalen støtter praktisk opplæring og er tilgjengelig på mobile enheter. Produksjonsmaskiner er for eksempel blitt utstyrt med QR-koder som leder direkte til relevante kursmoduler, slik at ansatte kan skanne koden og friske opp kunnskapen før bruk. I tillegg kan ledere bekrefte ansattes kompetanse til å betjene spesifikt utstyr inne i selve portalen. 

Resultater og fordeler 

Med digital læring og Mowi Academy 2.0 har Mowi oppnådd flere fordeler: 

Prisanerkjennelse 

I 2023 mottok Mowi Fife Business Award for sin innovative læringsplattform. Dette reflekterer deres engasjement og fremragende prestasjoner innen læring og utvikling! 

Neste steg på veien for Mowi er å utforske flere digitale læringsressurser og utvide samarbeidet med Storyboard for å integrere ytterligere funksjoner. Storyboard ser virkelig frem til veien videre.

Dette sier Mowi:

"Storyboard har hjulpet oss med å optimalisere og styrke vår interne opplæring. Mowi Academy har forbedret våre interne prosesser og sikrer at vi handler i samsvar med gjeldende regler og krav. I tillegg ser vi økt produktivitet og tilfredse medarbeidere."
- Donald Waring, Learning & Development Manager, Mowi 

Ser du også behovet for å forenkle opplæringen og sikre compliance i din bedrift? Ta kontakt med oss!

Kontrollforordningen

Antikorrupsjon

Xpand

Tilsynsskolen

Aposys

YNG Goodies

Offentleglova

Top