Gå til hovedinnhold

Webinar: Podkast i læring – slik gjør vi det!


Gode tips for å lage podkast som pedagogisk virkemiddel

Har du vurdert bruk av podkast i læring? Kan podkast bidra til å formidle læringsinnhold på en effektiv måte?

Publisert: October 5, 2022


De senere årene har podkast blitt mer og mer populært og en naturlig del av hverdagen til mange – både for å fordype seg i interessante emner, tilegne seg mer kunnskap eller for rett og slett å bli underholdt.

Podkast er en enkel og engasjerende måte å formidle innhold på, og dessuten kan folk lytte til den der de er – på vei til jobb, i fritiden eller på kontoret. Det er en av grunnene til at podkaster egner seg ypperlig i læring.

Frokostwebinaret vårt tirsdag 25. oktober hadde som mål å pirre interessen for bruk av podkast i læringssammenheng.

Podkast i læring

I webinaret snakket vi med Kristian Taraldsen, vår interne podkast-ekspert. Han delte noen av sine erfaringer med podkast i læring og gikk gjennom følgende temaer:


Hva er egentlig en podkast? (For de av oss som ikke har fulgt med i timen …)
• Kan du bruke podkast i læring? (Spoileralert: ja!)
• Hvilke typer podkaster finnes, og hvilke egner seg som pedagogisk virkemiddel?
• Hvordan planlegger og gjennomfører man en podkast-episode?
• Hvilket utstyr trenger du, og hva med redigering og etterarbeid?
• Hvordan kan du få podkasten din ut til den riktige lyttegruppen?

Vi gjennomførte også en pulsmåling blant deltakerne, og det var interessant å avdekke at hele 43 % av deltakerne lyttet til podkaster hver dag, og 30 % lytter ukentlig. Dette er i tråd med andre undersøkelser som viser at podkasten absolutt er flittig brukt blant nordmenn.

Vi var også oppmuntret av å se at 25 % av deltakerne oppgav at podkast allerede blir brukt som læringsmiddel i deres bedrift. Vi håper selvfølgelig at de 72 % som svarte nei, vil vurdere å prøve dette selv.

Det var flott å se så mange påmeldte og interessen rundt det å bruke podkast som pedagogisk virkemiddel. Det er helt klart at dette er et tema mange finner spennende, og kanskje litt utfordrende.

Vi håper du fikk svar på noen av spørsmålene dine, men vet også at flere spørsmål har en tendens til å dukke opp når tankene har fått marinere seg litt. Hvis dette gjelder deg, håper vi du tar kontakt med oss!

Hvis du ikke hadde anledning til å delta, finner du opptaket av webinaret her.

Derfor bør du vurdere podkast i læring!

I en digital tidsalder har måten vi utvikler kompetanse på, endret seg. Engasjementet for e-læring har økt, bedrifter tester ut nye læringsteknikker, og flere og flere lærer ved hjelp av...

Gode grunner til å starte opp en podkast

Vurderer du å starte opp en podkast på vegne av din bedrift eller...

DEL 2: TOLV FORMER FOR CYBERANGREP – SLIK BESKYTTER DU DEG!

Hva gjør du hvis du får en helt ny minnepinne fra Microsoft Office i posten? Er det trygt, eller er det en form for cyberangrep? 

DEL 1: TOLV FORMER FOR CYBERANGREP – SLIK BESKYTTER DU DEG!

I dag finnes det mange forskjellige former for cyberangrep. Hva er egentlig forskjellen på skadevare og virus? Er pishing en harmløs aktivitet? Og hvem er egentlig mannen i midten?

Tre måter å lage læringsinnhold på!

Det er flere veier du kan gå for å lage læringsinnhold til læringsportalen din. Det er dessverre ikke det samme hva du velger. Du må finne den metoden som passer best for deg og bedriften din....

Hva lærte vi fra spørreundersøkelsen om e-læring i 2022?

eLearning Industry har nylig gjennomført en undersøkelse om e-læring i 2022. Denne undersøkelsen tok opp hvilke utfordringer vi sliter med, forholdet vårt til LMS, hvordan vi vet om vi...

Velkommen til en moderne arbeidsplass!

En moderne arbeidsplass tar hensyn til utviklingen i samfunnet. Dette kan innebære introdusering av digitale løsninger som reduserer enkelte manuelle oppgaver.  

Top